Vrij werk

VRIJ WERK

In mijn jeugd (midden jaren ’80) ging ik met mijn ouders vaak op familiebezoek in Amsterdam. Samen met mijn neefjes ging ik de stad in en zag daar voor het eerst Graffiti op de muren staan (o.a. Delta, Shoe, Cat22, Zap, Rhymes, enz.). Ik raakte geïnspireerd door de diverse vormen van de letters en het kleurgebruik. Ook de onderlinge strijd tussen de Graffitispuiters, wie had er nu weer een nieuwe piece geplaatst, en belangrijker nog: op welke plek.

Ook het feit dat veel Graffiti vooral ’s nachts werd geplaatst, maakte het nog interessanter en spannender. Toen ik niet veel later de films ‘Beatstreet’ en ‘Wildstyle’ zag was ik verkocht. In de jaren erna heb ik op verschillende plekken mijn pieces gezet, eerst op straat en later ook op legale plekken zoals bij Doornroosje en tegenwoordig ook bij Waalhalla. Een aantal van mijn werkstukken zijn op deze pagina te zien.

Graffiti is meer dan een krabbel of leus

OVER MORIS

Al eeuwenlang bestaat het verschijnsel om overal je naam achter te laten. Dit fenomeen, dat nu Graffiti wordt genoemd, komt over de hele wereld voor.

Mijn missie is om anderen te overtuigen dat Graffiti meer is dan een krabbel of leus op straat.
Lees verder